EMMA PEEL

Emma Peel was een Amsterdamse band die in 1994 werd opgericht (genoemd naar de gelijknamige heldin uit de Britse televisieserie The Avengers) en bestond uit Bibian Harmsen, basgitaar en zang en Klaas ten Holt, gitaar en zang. Emma Peel maakte vier albums in een wisselende bezetting waarbij Harmsen en Ten Holt de constante factor vormden en samen alle liedjes componeerden.

De band ontwikkelde zich van nogal eclectische rock naar een heel eigen vorm van Americana, met invloeden van jazz en psychedelica. De band schreef de titelsong voor de bioscoopfilm De Passievrucht en was te horen in de televisieserie Zwarte Sneeuw. Hoewel de albums zonder uitzondering goed werden ontvangen, bleef de doorbraak naar een groter publiek uit.

Het titelloze debuutalbum en de opvolger Microgynon Girl verschenen op het Triple S Records label. Het derde - akoestische - Consolation verscheen als exclusieve uitgave bij het boek Paniekspinnen van Bibian Harmsen dat na haar dood in 2012 bij uitgeverij Podium werd gepubliceerd.

Het vierde - postume - album Ponderosa verscheen in 2018 bij Concerto Records

De singles Winter, Losing You en Mercy verschenen op Triple S Records, Mercy is te verkrijgen in de iTunes store

De albums Emma Peel, Microgynon girl, Consolation en Ponderosa zijn op Spotify te beluisteren